Nahlásením nám pomáhate odstraňovať komentáre, ktoré porušujú všeobecné podmienky a pravidlá slušného správania. Naozaj chcete nižšie uvedený komentár nahlásiť administrátorom?
Michsi moja zlatá, cítila som v kostiach, že Ty zareaguješ obratom. Ja si to chuťové spojenie viem živo predstaviť. Výbušná pre Teba: Neupečené cesto sa dáva navrch a naspodok, lebo to upečené by sa mohlo spáliť. Plnka sa však stáva pečením chutnejšia, tak ako pri makovom či orechovom vianočnom \" bajgli\" /slovo pochádza z nemeckej židovskej kuchyne/ a plnky nepretečú a vzájomne sa nepremiešajú. Výsledný chuťový efekt potom nasleduje nie súčasne, ale v krátkom časovom slede za sebou, aby si si mohla všetko patrične vychutnať. Z toho dôvodu sú jednotlivé plnky od seba oddelené tenkým upečeným krehkým cestom, ktoré sa pečením správa ako kysnuté lístkové cesto. A jednak z chuťových dôvodov, ale najmä z dôvodov, aby sa torta dala krájať- musí tak dlho chladnúť. Už som si spomenula, tá pekná a šikovná židovská babička, ktorá ju piekla sa volala Marietta. Objavila som 4 názvy: Flodni - Floden - Flodny - Fluden, čo svedčí o rozšírení tejto torty vo svete. Aj veľkosť pridaných orechov - nahrubo namleté, nahrubo nasekané - sa podieľa na výslednom chuťovom efekte.:-p:-p:-p