Viac ako  4 000  receptov

Nahlásené komentáre

Nahlásením nám pomáhate odstraňovať komentáre, ktoré porušujú všeobecné podmienky a pravidlá slušného správania. Naozaj chcete nižšie uvedený komentár nahlásiť administrátorom?


vložené: 08. 04. 2010 16:40:23

Michsi moja zlatá, cítila som v kostiach, že Ty zareaguješ obratom. Ja si to chuťové spojenie viem živo predstaviť. Výbušná pre Teba: Neupečené cesto sa dáva navrch a naspodok, lebo to upečené by sa mohlo spáliť. Plnka sa však stáva pečením chutnejšia, tak ako pri makovom či orechovom vianočnom \" bajgli\" /slovo pochádza z nemeckej židovskej kuchyne/ a plnky nepretečú a vzájomne sa nepremiešajú. Výsledný chuťový efekt potom nasleduje nie súčasne, ale v krátkom časovom slede za sebou, aby si si mohla všetko patrične vychutnať. Z toho dôvodu sú jednotlivé plnky od seba oddelené tenkým upečeným krehkým cestom, ktoré sa pečením správa ako kysnuté lístkové cesto. A jednak z chuťových dôvodov, ale najmä z dôvodov, aby sa torta dala krájať- musí tak dlho chladnúť. Už som si spomenula, tá pekná a šikovná židovská babička, ktorá ju piekla sa volala Marietta. Objavila som 4 názvy: Flodni - Floden - Flodny - Fluden, čo svedčí o rozšírení tejto torty vo svete. Aj veľkosť pridaných orechov - nahrubo namleté, nahrubo nasekané - sa podieľa na výslednom chuťovom efekte.:-p:-p:-p



Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz